Manieren om je dom te helpen zich op zijn gemak te voelen.

Wees eerlijk als je spreekt

Onderdanigen hebben de neiging om gefocust te zijn op het behagen van de mensen waar ze om geven. Je komt misschien in de verleiding om je ware gevoelens soms tegen te houden terwijl je door je dynamiek met je partner navigeert. Als je bijvoorbeeld schaamte voelt over wat je in de slaapkamer wilt proberen, kun je je meest taboe-verlangens verzachten uit angst voor een negatief oordeel. Als je dom iets heeft gedaan dat je niet leuk vond tijdens het spelen, zou je kunnen liegen en doen alsof je het leuk vond, zonder dat je ze van streek wilde maken of ontmoedigen.

Het is geweldig om dit soort empathie te hebben en om de gevoelens van je partner te geven, maar het instinct om ze koste wat kost te beschermen zal jullie op de lange termijn geen van beiden dienen. Doms zijn geen gedachtenlezers. Ze hebben begeleiding en feedback nodig om de dynamiek te leiden op een manier die je sessies leuk en bevredigend houdt. Er zijn artikelen, boeken en zelfs fictieve kinky verhalen die je kunnen helpen jezelf uit te drukken als je moeite hebt om de juiste woorden te vinden. Maar uiteindelijk kan niemand je ware gevoelens overbrengen, behalve jijzelf. Als je van BDSM wilt genieten, is eerlijkheid de sleutel.

Zich inzetten voor de taak van communiceren.

Communicatie kan een uitdaging zijn wanneer we door subruimte zweven of navigeren in de achtbaan van emoties die betrokken zijn bij een intense BDSM-sessie. Het is verleidelijk om uit te checken en de teugels volledig uit handen te geven. Helaas kan dit gevaarlijk zijn. Hoewel je dom verantwoordelijk is om je veilig te houden, zullen ze je nodig hebben om hen te laten weten of je een harde limiet nadert, het risico op letsel of de mogelijkheid van psychologisch trauma.

Zet in op open communicatie voor, tijdens en na een scène. Als je niet in een goede ruimte bent om te spelen, is dat volkomen terecht. Laat het je dom weten en wacht tot je klaar bent om erin te duiken. Als je een scène wilt stoppen of in een andere richting wilt sturen, gebruik dan je stopwoorden en veilige signalen. Als je iets speciaals wilt tijdens de nazorg, zeg het dan. Je baas zal, als ze om je geven, willen dat je je veilig en tevreden voelt. Geef ze de informatie die ze nodig hebben om je te helpen.

Realiseer je wat dominantie eigenlijk is.

Eerlijk gezegd zijn er veel grote ego’s in de BDSM-scene. Te veel mensen gaan om egoïstische redenen toppen. Ze willen gezien worden als zelfverzekerd en krachtig. Ze willen aanbeden en bewonderd worden. Omdat het een sub is, is het gemakkelijk om de indruk te hebben dat iedereen die zichzelf een dom noemt, altijd dominant zal zijn in elk aspect van hun identiteit, maar dat is niet hoe de meerderheid van de mensen werkt.

Effectieve, zorgzame, duurzame dominantie is geen identiteit, maar een dienst. Het is een vorm van mantelzorg die tops en switches kiezen voor het plezier van beide partijen. Doms zijn geen robots of kinkdispensers die zich onder alle omstandigheden op een bepaalde manier gedragen. Het maakt niet uit hoe vanzelfsprekend dominantie over hen komt, er zullen momenten zijn dat ze zich niet aan het label kunnen houden, net zoals alle onderdanen momenten hebben waarop ze meer controle willen hebben of de leiding willen hebben. Door te anticiperen op deze soepelheid van uw partner, kunt u beiden onrealistische verwachtingen vermijden. We spelen met driedimensionale mensen, niet met eendimensionale karakters.

Laat ze rusten.

Om op het laatste punt in te gaan, hebben doms tijd nodig om op te laden tussen sessies, vooral degenen die veel energie en aandacht van hun kant vergen. Sommige onderdanigen hebben een onverzadigbare honger naar BDSM en daar is op zich niets mis mee, maar het is belangrijk om doms de tijd te geven om te ontspannen. Als je merkt dat je altijd meer wilt en dit een knelpunt wordt, praat dan met je partner over je kinky libido en kijk of je manieren kunt vinden om compromissen te sluiten. Zoals het geval is met seks, is het gebruikelijk dat BDSM-partners zich op verschillende pagina’s bevinden als het gaat om hun respectievelijke eetlust.

Houd er ook rekening mee dat het plezier dat we uit BDSM halen chemisch is. Endorfines spelen een grote rol in onze ervaring en, net als elke andere activiteit die gevoelens van plezier oproept, is kinky spelen vaak verslavend. Hoe hoog we ook stijgen, wat omhoog gaat, moet altijd naar beneden komen. Door je bewust te worden van je relatie met je verlangen naar kinky plezier, kun je je eigen emoties reguleren, waardoor je je dom kunt benaderen met een eerlijke en realistische benadering.

Wees voorbereid op fouten.

Van doms wordt niet voor niets verwacht dat ze bovenop hun stront zitten. Uitglijden of onvoorzichtig spelen kan trauma of letsel veroorzaken bij hun onderdanen. Als bodem is het jouw recht (en verantwoordelijkheid, naar mijn mening) om hoge eisen te stellen aan de mensen die jou overtreffen. Lichamen, geesten en harten kunnen fragiele dingen zijn.

Dat gezegd hebbende, alle doms maken van tijd tot tijd fouten. Het is onmogelijk om het altijd goed te doen, dus het helpt om aan tafel te komen en af en toe fouten te verwachten. Er zijn natuurlijk grenzen. Als je baas gewillig roekeloos of onverschillig lijkt met betrekking tot je welzijn, raad ik je ten zeerste aan om nooit meer met die persoon te spelen. Niet elke snafu is echter opzettelijk of een dealbreaker. Die ervaringen kunnen jullie mogelijk helpen naar elkaar toe te groeien als jullie erin slagen om er samen doorheen te werken.

Help hen het verhaal te schrijven

Je dom, als ze zorgzaam en ethisch zijn, zal hard werken om een ervaring te creëren waarvan je zult genieten, compleet met opzwepende woorden, acties en nazorg. Het is verleidelijk om te komen opdagen en gewoon mee te gaan voor de rit, maar houd er rekening mee dat doms over het algemeen troost en voldoening ontlenen aan reacties. Je hoeft geen acteur te zijn of je reacties te overdrijven, maar blijf betrokken en doe mee als gelijkwaardige maker van je scène.

Rollenspel is een geweldige manier om je hiermee op je gemak te voelen als je verlegen bent. Door een personage te belichamen, zoals een stoute student, gevangene of patiënt in een dokterspraktijk, kan het gemakkelijker worden om verschillende activiteiten, sensaties en hoofdruimten te verkennen. Door samen te werken, hebben jij en je dom het potentieel om unieke kinky herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

Zorg voor ze wanneer ze het nodig hebben.

Is je dom ziek of gaat ze door een moeilijke periode? Zelfs als ze van het type met de stijve bovenlip zijn, zullen ze het waarschijnlijk op prijs stellen om in die tijd verzorgd te worden. Maak soep voor ze, zet hun favoriete film op en overlaad ze met genegenheid. Als ze net hun baan zijn kwijtgeraakt of een vergelijkbare klap hebben gehad met hun gevoel van stabiliteit, kan het comfort en de geruststelling die u biedt, een heel eind helpen om hen weer zichzelf te laten voelen. Het laatste wat ze zouden moeten doen, is zich zorgen maken over overheersing als ze echt uit elkaar vallen.

Heb geduld.

Sommige subs willen het meteen allemaal. We willen met nieuwe partners meteen in het diepe duiken en onze meest intense fantasieën verkennen. We willen dat onze zachte grenzen verkend en verlegd worden door een competente top. Sommigen willen de reinigende catharsis die gepaard gaat met veel pijn en een goede huilbui. Welke kinkster zou niet in de verleiding komen om zo snel mogelijk met de juiste persoon zoveel mogelijk te verkennen? “Ik wil het nu nu NU !!”

Hoe opwindend het ook allemaal is, het kost tijd en kennis van een persoon om dat punt veilig te bereiken. Je dom kan volledig legitieme zorgen hebben om je te ver te brengen voordat ze een goed idee hebben van je grenzen en verlangens. Soms helpt het om door hun aarzeling heen te praten, maar soms kun je alleen maar wachten.

Het leven gaat over de reis, niet de bestemming, en hetzelfde kan gezegd worden voor BDSM. Veilige reis!